اخبار

جدیدترین ها

بهترین روش برقراری امنیت در سرور اختصاصی

12 بهمن 1401 - 0 808
هنگامی‌که در مورد ویژگی‌های مثبت سرورها اختصاصی صحبت می‌کنیم، یکی از این ویژگی‌ها امنیت بالای آن‌ها است. در کنار این موضوع باید این واقعیت را قبول کنیم که اگر سایتی مهم داریم، باید امنیت سرور را باز هم افزایش بدهیم. البته اگر سایتی دارید که به درگاه پرداخت اینترنتی متصل است، پیشنهاد می‌دهیم که حتماً برای ارتقاء امنیت سرور اقدام کنید. در ادامه چندین راهکار و نکته مهم برای افزایش امنیت سرور اختصاصی را شرح خواهیم داد.
بهترین روش برقراری امنیت در سرور اختصاصی

بالا بردن امنیت سرور اختصاصی برای چه کسانی اهمیت دارد؟

هنگامی‌که کسب‌وکاری جدید را شروع می‌کنید، یا به دنبال راهی هستید که کسب‌وکارتان را ارتقا ببخشید، زمانی به سراغ سرور اختصاصی می‌رود که این سایت سود زیادی برای شما داشته باشد. به همین دلیل باید بگوییم که اصلاً مهم نیست کار شما چه چیزی است، آنچه اهمیت دارد، افزایش امنیت سایت شما است.

افزایش امنیت سرور اختصاصی، کاری نیست که به هزینه زیادی نیاز داشته باشد، یا مجبور باشید که کارهای سختی را برای آن انجام دهید. درحالی‌که انجام همین کارهای کم هزینه و ساده، کمک می‌کند که سایت شما از حملات سایبری کاملاً به دور باشد.

در بعضی از موارد، شاهد این هستیم که سرورهای اختصاصی که موقعیتی خارج از ایران دارند، بیش از سرورهای داخل ایران، در معرض حملات سایبری قرار می‌گیرند. به همین دلیل اگر شما هم چنین سروری دارید، باید برای امنیت آن وقت بیشتری را صرف کنید.

البته به‌طورکلی باید بگوییم که امنیت سرور اختصاصی در سطح قابل قبولی قرار دارد. موضوع مهم این است که هرچه امنیت یک سرور بیشتر باشد، هیچ ضرری نخواهد داشت. ازاین‌رو لازم میدانیم که هر چند ماه یک‌بار، برای ارتقاء امنیت سرور خود، اقدام کنید.

 

هشت نکته مهم در برقراری امنیت سرور اختصاصی

همان‌طور که در مطالب بالا گفتیم، ارتقاء امنیت در یک سرور اختصاصی کاری نیست که هزینه زیادی بخواهد. در این قسمت هشت نکته مهمی که باید آن را رعایت کنید را شرح می‌دهیم. با توجه به این نکات می‌توانید به ساده بودن این کار پی ببرید.

  • آپدیت منظم

سرورها نوعی کامپیوتر هستند. همان‌طور که هر کامپیوتری بعد از مدتی به آپدیت نیاز دارید، سرورها هم باید به‌صورت منظم آپدیت کنید. البته منظور از آپدیت کردن، تعویض سخت‌افزارها نیست، بلکه آپدیت نرم‌افزارهایی است که بر روی سرور استفاده می‌شود.

این آپدیت کمک می‌کند که سرور شما در مقابل حملات سایبری مقاوم باشد. آپدیت کردن برنامه‌ها کار سختی نیست اما فردی که اطلاعات زیادی در مورد سرور و کامپیوتر ندارد، نمی‌تواند این کار را انجام دهد. پیشنهاد می‌دهیم که اگر تخصص کافی ندارید، این کار را به یک کارشناس مسلط بسپارید که مشکلی برای سرور شما پیش نیاید.

  • استفاده از شبکه‌های معتبر

سیستم مدیریت سرور از راه دور است. یعنی اگر می‌خواهید سرور خودتان را کنترل کنید، باید به شبکه خاصی وارد شده و با استفاده از IP، یوزرنیم و پسورد، وارد حساب کاربری خودتان شوید. یکی از مهم‌ترین راه‌هایی که برای ارتقاء امنیت سرور اختصاصی وجود دارد، استفاده از شبکه‌های معتبر است.

برای ورود و مدیریت سرور خود، به‌هیچ‌عنوان از شبکه‌های غیر معتبر استفاده نکنید، حتی اگر این شبکه‌ها امتیازهای خاصی را برای شما در نظر گفته باشند، استفاده از آن‌ها باعث می‌شود که امنیت سرور به میزان قابل‌توجهی کاهش پیدا کند.

اگر بخواهیم به‌طور ساده‌تر بگوییم، استفاده از شبکه‌های غیر معتبر مانند این است که اطلاعات محرمانه سرور خود را در اختیار شخص دیگری قرار داده باشید. همان‌طور که این کار اصلاً منطقی و عاقلانه نیست، استفاده از شبکه‌های غیر معتبر هم منطقی نخواهد بود.

 

  • DDOS را جدی بگیرید.

هر سروری می‌تواند مورد حمله‌های متعددی قرار بگیرید. هرکدام از این حملات هم خسارت‌های خاص خود را دارند. یکی از حملاتی که به‌صورت مداوم و به تعداد دفعات زیاد برای سرورها اختصاصی رخ می‌دهد، حملات DDOS است که باید از همان ابتدای کار برای این موضوع هم یک فکر خوب داشته باشید.

یکی از بهترین کارهایی که برای جلوگیری از بروز چنین حمله‌ای می‌توان انجام داد، استفاده از CDNها است. شما می‌توانید در کنار CDN از فیلترهای سرعت هم استفاده کنید. در بعضی از موارد هم شاهد این هستیم که برای ارتقاء بیشتر امنیت سرور اختصاصی از هردوی آن‌ها در کنار هم استفاده خواهد شد.

  • اطلاعات را ذخیره کنید.

سرور شما جایی است که تمام اطلاعات وب سایت شما بر روی آن قرار دارد. این اطلاعات هر چیزی می‌تواند باشد. یکی از بهترین کارهایی که باید حتماً انجام دهید، بک‌آپ‌گیری به‌صورت منظم و دائمی است. پیشنهاد ما این است که روزانه برای بک‌آپ‌گیری اقدام کنید.

البته در بعضی از موارد به دلیل حساسیتی که وب سایت دارد، شاهد این هستیم که هر دوازده ساعت، بک‌آپ‌گیری انجام می‌شود. برای سایت‌های معمولی همان ذخیره اطلاعات به‌صورت روزانه کافی ست و برای سایت‌هایی که حساسیت بالایی دارند، باید هر ساعت پشتیبان گیری انجام شود.

اجازه بدهید برای نشان دادن اهمیت بکآپ یک مثال ساده را بیان کنیم. تصور کنید که سرور شما دچار مشکلی شده و اطلاعات روی آن به‌طور کامل پاک شده است. درصورتی‌که بک‌آپ داشته باشید، دیگر به‌هیچ‌عنوان نمی‌توانید به اطلاعات پاک شده، دسترسی داشته باشید.

این در حالی است که در صورت بک‌آپ داشتن، به‌سادگی و با کمترین هزینه ممکن، می‌توانید اطلاعات خود را به‌صورت کامل برگردانید. حالا موضوع زمانی جالب می‌شود که بک‌آپ گرفتن برای شما هزینه زیادی نخواهد داشت. یعنی با هزینه بسیار کمی، می‌توانید از یک ضرر بسیار بزرگ، جلوگیری کنید. فکر نکنیم هیچ دلیل منطقی برای عدم بک‌آپ گرفتن، وجود داشته باشد.

 

  • سیستم مدیریتی داشته باشید

سیستم مدیریتی به شما کمک می‌کند که کارهای مدیریت سرور را به‌سادگی انجام دهید. مثلاً همین بک‌آپ‌ گرفتن را در نظر داشته باشید. اگر بخواهید به‌صورت دستی این کار را انجام دهید، باید هرروز، در ساعت خاصی برای این کار اقدام کنید. همین موضوع باعث می‌شود که گاهی بک‌آپ گرفتن را فراموش کنید یا وقت کافی برای انجام چنین کاری نداشته باشید.

این در حالی است که با یک سیستم مدیریت معتبر و هوشمند، می‌توانید بک‌آپ گرفتن را طوری تنظیم کنید که هر روز در یک ساعت خاص، این کار را انجام دهد. البته مثل بک‌آپ گرفتن را به این دلیل بیان کردیم که این کار اهمیت بسیار زیادی دارد. شما با یک سیستم مدیریتی می‌توانید کارهای خودتان را هم به‌خوبی ساماندهی کنید و دیگر نگرانی کمتری باید مدیریت سرور داشته باشید.

این کار زمانی برای شما ساده‌تر می‌شود که مدیریت سرور خود را به‌طور کامل به یک شخص دیگری بسپارید. طبیعتاً این شخص دیگر باید مهارت و تخصص کافی برای این کار را در اختیار داشته باشد. پیشنهاد می‌دهیم که اگر مهارت، تخصص و زمان کافی برای مدیریت سرور خود را ندارید، از یک کارشناس بخواهید که این کار را برای شما انجام دهد.

  • استفاده از پروتکل معتبر و ایمن برای انتقال داده

سرورها داده‌های بسیاری را انتقال می‌دهد. اگر از یک پروتکل ناایمن استفاده کنید، احتمال هک سرور وجود دارد. به همین دلیل پیشنهاد می‌دهیم که حتماً از پروتکل‌هایی برای انتقال داده‌ها استفاده کنید که اطلاعات را به‌صورت رمزنگاری شده، انتقال می‌دهند.

پروتکل FTPS برای انتقال داده‌ها در سرور اختصاصی، گزینه خوبی خواهد بود. این پروتکل در دو مرحله اطلاعات را رمزنگاری می‌کند و به همین دلیل امنیت بسیار بالایی را به سرور شما می‌دهد. با استفاده از یک پروتکل امن، دیگر نگرانی زیادی بابت انتقال داده و امنیت سرور اختصاصی نخواهید داشت.

  • تغییر رمز ورود

همان‌طور که در مطالب بالا گفتیم، برای اینکه به سیستم مدیریت سرور وارد شوید، باید رمز ورود داشته باشید. یکی از مواردی که برای افزایش امنیت سرور اختصاصی بهتر است که انجام دهید، تغییر منظم رمز ورود است. اگر وب سایت شما حساسیت بالایی دارد، پیشنهاد می‌دهیم که هر دو هفته برای تغییر رمز ورود، اقدام کنید.

این در حالی است که اگر وب سایت حساسیت متوسطی دارد، بهتر است که هر یک ماه برای تغییر رمز اقدام کنید. به یاد داشته باشید که نباید از رمزهای ساده استفاده کنید. ترکیب اعداد، حروف و علائم نگارشی بهترین رمز را به شما می‌دهد که با خیال آسوده می‌توانید از آن استفاده کنید.

  • حذف سرویس‌های غیرضروری

یک سرور اختصاصی می‌تواند از سرویس‌های متعددی پشتیبانی کند اما سؤال مهم این است که استفاده و نصب تمام این سرویس‌ها لازم است؟ بدون این سرویس‌ها نمی‌توانید نیازهای وب سایت خود را تأمین کنید؟ پیشنهاد ما این است که فقط از سرویس‌های ضروری استفاده کنید.

به یاد داشته باشید که هرچه تعداد سرویس‌های یک سرور بیشتر باشد، مدیریت کردن آن هم سخت‌تر خواهد بود و در مقابل هک کردن آن هم ساده‌تر است. همین موضوع می‌تواند شما را مجاب کند که استفاده از سرویس‌های غیرضروری را به حداقل برسانید. این کار باعث می‌شود که فضای بیشتری هم برای سرویس‌های موردنیاز خود داشته باشید.

 

چرا باید امنیت سرور اختصاصی را ارتقاء بدهیم؟

همان‌طور که گفتیم یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های سرورهای اختصاصی این است که امنیت بالایی دارند. حالا این سؤال وجود دارد که اگر امنیت سرور اختصاصی در حالت عادی در سطح بالایی قرار دارد، پس چرا و به چه دلیلی باید آن را باز هم ارتقاء بدهیم؟

سرورها به‌طور منظم در برابر حملات بسیاری قرار می‌گیرند. بدافزارهای بسیاری هم وجود دارند که می‌توانند امنیت این سرورها را تحت تأثیر قرار دهند. به همین دلیل برای اینکه بهتر بتوانید از اطلاعات مهم خود و وب سایتتان محافظت کنید، باید به‌طور مرتب به فکر ارتقاء امنیت سرور باشید.

به یاد داشته باشید که هرچه امنیت یک سرور بیشتر باشد، خیالتان آسوده‌تر خواهد بود. بالا بودن امنیت در یک سرور اختصاصی موضوعی نیست که بابت آن هزینه زیادی را بخواهید صرف کنید، یا این‌طور نیست که یک سطح خاصی داشته باشد. به همین دلیل پیشنهاد می‌دهیم که از هر راهی برای افزایش امنیت سرور خودتان استفاده کنید.

برای درک بهتر موضوع امنیت در یک سرور اختصاصی بهتر است به این مثال هم توجه داشته باشید. تصور کنید که برای آپارتمان خود یک درب ضد سرقت را تهیه کرده‌اید. حالا در حالت عادی احتمالاً آن را قفل می‌کنید و مثلاً به بازار می‌روید.

حالا تصور کنید که مقدار زیادی طلا و پول نقد در خانه دارید و می‌خواهید به یک مسافرت طولانی مدت بروید. ر این حالت سعی می‌کنید از سیستم‌های ضد سرقت دیگری هم استفاده کنید تا امنیت خانه خود را افزایش دهید. بعد از تمام این کارها باز هم احتمالاً به یک همسایه یا دوست خوب بسپارید که حواسش به خانه شما باشد.

امنیت سرور اختصاصی هم دقیقاً مانند درب ضد سرقت است که میزان امنیت در آن، بسیار بالا است اما اطلاعاتی که در یک سرور ذخیره می‌شود، اهمیت بسیاری دارند، به همین دلیل پیشنهاد می‌دهیم که از هر روشی برای افزایش این امنیت استفاده کنید.

نکته دیگری که باید به یاد داشته باشید این است که رعایت نکات گفته شده در بالا هزینه زیادی را برای شما به دنبال ندارد اما هک کردن سرور و عدم دسترسی به اطلاعات ذخیره شده، نه تنها خسارت‌های مالی بسیاری را به همراه خواهد داشت، بلکه اعتبار شما هم زیر سؤال می‌برد.

البته اگر از یک شرکت معتبر و کارکشته سرورهای اختصاصی خود را بخرید، بعد از انجام خرید به‌طور کامل راهنمایی می‌شوید که چطور باید امنیت سرور خود را در سطح بالایی قرار بدهید که مشکلی برای شما به وجود نیاید.

 

نتیجه‌گیری

در مطالب بالا به این موضوع اشاره کردیم که با استفاده از چه کارهایی می‌توان امنیت سرور اختصاصی را افزایش داد. اگرچه امنیت سرور اختصاصی در حالت عادی در سطح بسیار بالایی قرار دارد اما به دلیل حساسیت و اهمیتی که اطلاعات موجود در سرور دارند، باید باز هم به فکر ارتقاء این امنیت باشیم.

در مطالب بالا به هشت نکته بسیار مهم اشاره کردیم که رعایت هر کدام از آن‌ها اگرچه هزینه‌ای ندارد اما باعث می‌شود که امنیت در سرورهای شما به میزان قابل‌توجهی ارتقاء پیدا کند. این موضوع اهمیت بسیاری دارد و نباید به‌سادگی از آن عبور کنید.

شما برای افزایش امنیت سرور اختصاصی خود چه کارهایی را انجام می‌دهید؟ هر سؤال دیگری دارید با ما در میان بگذارید تا به آن‌ها پاسخ بدهیم.