مروری بر دنیای بزرگ پروتکل SSH
Secure Shell یک پروتکل شبکهای برای برقراری ارتباط ایمن بین دو دستگاه است. این پروتکل از public key cryptography برای احراز هویت کاربر و رمزنگاری دادهها استفاده میکند. عملکرد این رمزنگاری نامتقارن به شکلی است که از دو جفت کلید زیر استفاده میکند:
- کلید عمومی که به شکل گسترده منتشر میشود
- کلید خصوصی که فقط برای مالک شناخته شده است
معمولاً SSH برای ورود به سرورهای راه دور بهمنظور اجرای دستورات استفاده میشود. با این وجود استفاده از این سرور برای انتقال فایل و تونل زدن پروتکلهای دیگر نیز کاربرد دارد. راهحلهای بسیار زیادی برای استفاده از این سرور وجود دارد. 2 راهحل اصلی عبارت است از:
- خط فرمان (command line)
- کلاینت گرافیکی (graphical client)
باوجود اهمیت و کاربرد Secure Shell برای کلیه گروههای جامعه، امکان استفاده از این پروتکل برای مدیران سیستم و توسعهدهندگان بسیار بیشتر است. اهمیت استفاده از SSH برای این دو گروه، فراهمشدن راهی امن برای دسترسی به سیستمهای راه دور است.
3 نسخه اصلی SSH در جهان که باید بشناسید!
نسخههای متفاوتی برای Secure Shell در جهان عرضه شده است. سه نسخه اصلی آن که در حال حاضر مورد استفاده قرار میگیرند، به شرح زیر است:
- SSH-1
- SSH-2
- OpenSSH
SSH اولین و اصلیترین پروتکل در این حوزه است. این نسخه در سال 1995 توسط Tatu Ylonen طراحی شده است. در حال حاضر به دلیل آسیبپذیری بالا امنیتی، استفاده از این برنامه منسوخ شده. SSH2 بهعنوان جدیدترین نسخه پروتکل SSH شناخته شده است. این سرور از ایمنی بسیار بالایی برخوردار است و از دیگر ویژگیهای مثبت SSH2 سازگاری با هر دو سیستم مبتنی بر ویندوز و یونیکس است. آخرین نوع این سرور جهانی با نام OPENSSH، با اکثر سیستمهای اصلی سازگاری دارد.
ایمنی بالا، بزرگترین تفاوت بین SSH و سایر پروتکلهای Aai
SSH پروتکلی متفاوت از سایر پروتکلهای Aai از جمله FTP و Telnet است. این سرور از فرایند رمزگذاری برای ایمنسازی ارتباط بین کاربر و سرور استفاده میکند. این سیستم اتصال ایمن به شکلی است که نام کاربری و رمز عبور کاربر بهصورت متنی برای او ارسال نمیشود. بهاینترتیب رهگیری و سرقت اطلاعات سختتر است.
گامبهگام اتصال به سرور Secure Shell
مهمترین مسئله برای یک سرور جدید، نحوه استفاده از آن است. در گام اول اتصال به سرور با استفاده از SSH، باید یک کلاینت SSH را روی رایانه خود نصب کنید. کلاینتهای SSH مختلفی در دسترس هستند؛ اما استفاده از کلاینت رایگان و منبعباز PuTTY توصیه میشود. در مرحله دوم و پس از نصب PuTTY، برنامه را اجرا کنید. در ادامه نام میزبان یا آدرس IP سروری که به آن متصل میشوید را در قسمت "Host Name" وارد کنید. سپس از منوی کشویی «نوع اتصال» «SSH» را انتخاب کنید. در ادامه نام کاربری خود را در قسمت "Login as" وارد کرده و روی دکمه "Open" کلیک کنید تا اتصال شروع شود. سپس PuTTY از شما رمز عبور را میخواهد. رمز عبور خود را وارد کرده و برای ادامه Enter را فشار دهید. پس از طی کلیه این مراحل بهصورت کامل، SSH به سرور متصل میشود. بهاینترتیب سرور شما به SSH وصل شده و کلیه دستورات ورودی آن اجرا میشود.
از SSH چه استفادهای میشود؟
پروتکل SSH برای ارتباط امن و تأیید امنیت اتصالات مورداستفاده قرار میگیرد. SSH معمولاً برای دسترسی ایمن به سرورهای راه دور و بهمنظور اجرای دستورات استفاده میشود. از طرفی دیگر این سرور برای انتقال امن فایلها نیز مورداستفاده قرار میگیرد. سومین کاربردهای SSH راهاندازی اتصالات تونل شده است. آخرین کاربرد Secure sell استفاده و ارائه احراز هویت امن برای مخازن Git است. این سیستم با مزایا بالا در موارد متعددی مورد استفاده قرار میگیرد.
3 نکته امنیتی طلائی در استفاده از SSH
یکی از نکات مهم برای اتصالات از راه دور امنیت بالا است که SSH آن را به بالاترین حد ممکن رسانده است. همچنین برای افزایش این امنیت، چند روش ساده وجود دارد که در ادامه بررسی میکنیم.
1.استفاده از رمزهای قوی برای افزایش ایمنی استفاده از SSH
اولین روش برای افزایش ایمنی استفاده از یک رمز عبور قوی در Secure sell است.یک رمز قوی متشکل از 8 کاراکتر و ترکیبی از حروف، اعداد و نمادها است. همچنین میتوانید برای امنیت بیشتر بهجای رمز عبور از عبارت عبور استفاده کنید.
2.دومین روش افزایش امنیت SSH، استفاده از احراز هویت کلید عمومی
دومین راهحل برای کمک به حفظ امنیت اتصال SSH، استفاده از احراز هویت کلید عمومی بهجای رمز عبور است. با احراز هویت کلید عمومی، یک کلید رمزنگاری خصوصی و عمومی تولید کرده و کلید عمومی را در سرور ذخیره کنید. در ادامه و در زمان اتصال به سرور از کلید خصوصی برای احراز هویت استفاده کنید. این روش کاربردی و ایمنتر از استفاده از رمزهای عبور است؛ زیرا سرقت کلید خصوصی بسیار سختتر از حدسزدن رمز عبور است.
3.استفاده از نسخههای بهروز را برای افزایش ایمنی دستکم نگیرید!
آخرین نکته برای افزایش امنیت اتصال از راه دور، استفاده از نسخههای بهروز SSH است. پس بهتر است از آپدیت بودن نسخه SSH و سروری که به آن متصل میشوید اطمینان حاصل کنید. نسخههای قدیمی SSH با ایمنی پایین، در برابر حمله آسیبپذیرتر هستند.
SSH چیست؟ همه چیز درباره اتصال Secure sell را بشناسید!
SHH ابزاری ایمن برای افراد و سازمانها برای مدیریت امنیت دادهها است. سیستم اتصال با استفاده از آخرین فناوریها به محافظت از دادهها در برابر اهداف مخرب یا نشت تصادفی کمک کرده و آنها را در دنیای دیجیتال ایمن نگه میدارد. درک نحوه عملکرد این فناوری برای ایجاد و تضمین امنیت آنلاین بسیار مهم است. SHH با ویژگیهای امنیتی قوی خود یک انتخاب عالی برای هر کسی است که به دنبال محافظت از اطلاعات محرمانه خود در برابر چشمان کنجکاو است. افرا نت در این محتوا صفر تا صد SSH را بهصورت دقیق مورد بررسی قرار داده است. آیا تجربه استفاده از این سرور را داشتهاید؟ SSH چیست؟ نظرات و پیشنهادهای خود را با ما در میان بگذارید.